Életmód

Így eddz otthon hatékonyan

Lehetséges? Mégis hogyan? Mi a titka annak, hogy az otthon edzés idő- és költséghatékonysága mellett célravezető és látványos változást hozó legyen? Íme egy kis útmutató Szalka Anditól.

Heti hány alkalommal eddzünk?

A fő szabály itt is ugyanaz, mint az edzőtermi környezetben vagy korábbi edzéseink során. Kezdetben vagy kezdőként heti 2, majd a fejlődés érdekében heti 3 edzés szükséges ahhoz, hogy hatékonyak legyünk. Testünk ez esetben reagál változással az őt ért edzésingerekre.

edzes otthon, szalka andi

Fotó: Szalka Andi/Facebook

Milyen minimális eszköztár szükséges az otthon edzéshez?

„Kezdetben egy pár 1-1,5 kilogrammos kézi súlyzó és egy szőnyeg bőven megteszi. Később bővíthetjük eszközparkunkat rugalmas ellenállásokkal, izomerőt fejlesztő, tónust és feszességet adó eszközökkel. Tehát jöhetnek a súlyok, súlyzók különböző fajtái (lábsúly, súlypárna, átszerelhető súlyzókészlet vagy akár súlymellény). Persze ne feledkezzünk meg a manapság oly divatos funkcionális tréning eszközkészletéről se, melyek zöme szintén könnyedén beilleszthető edzésrutinunkba” – mondja Szalka Andi fitneszedző.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top