Életmód

Takarítószerrel mosták át a tüdejét, nemsokára meghalt

Még nem lehet tudni, hogy az elcserélt folyadék okozta-e az idős férfi halálát.

A 68 éves brit William Hannah-t tavaly szeptemberben elütötte egy autó. A férfit súlyos sérülésekkel, köztük traumás agyi sérüléssel vitték a Salford Királyi Kórházba. Állapota a kezelések dacára rosszabbodott, ezért az intenzív osztályra vitték, és lélegeztetőgépre tették.

Az orvosok úgy döntöttek, átmossák a tüdejét, hogy javítsák a légzését, ám a bronchoszkópiás berendezést tartalmazó kocsit nem állították ki az eljárás előtt. Az orvos arra kérte az egyik ápolót, hogy hozzon sóoldatot a hörgőmosáshoz. Kommunikációs hiba vagy valamilyen egyéb félreértés miatt azonban az orvoshoz nem sóoldat, hanem olyan tisztítószer került, mellyel takarítani szoktak.

Miután észrevették, hogy véletlenül takarítószerrel mosták át a nagypapa tüdejét, egy második mosásra is sor került. Az ezt követő 33 órában Hannah úr állapota tovább romlott, a szepszis tüneteit mutatta, majd a keringése is összeomlott. 2017. szeptember 16-án végül elhunyt.

William Hannah egyik unokájával

A vizsgálat egyelőre még tart, így nem lehet biztosan tudni, hogy az elcserélt folyadékok vezettek-e az idős férfi halálához.

A boncolás és a halottkém jelentése mellé a kórház független toxikológiai vizsgálatot is kért.

„Ez egy félelmetes és hihetetlen hiba volt” – fogalmazott az elhunyt férfi lánya, Lisa.

A család egy ügyvédi irodát bízott meg, hogy tovább vizsgálódjanak az ügyben.

A kórház elismerte, hogy Hannah úr nem kapta meg azt a magas színvonalú ellátást, melyre az intézmény oly büszke. A családtól bocsánatot kértek. Hozzátették továbbá, hogy olyan intézkedéseket vezettek be, melyek biztosítják, hogy ne fordulhasson elő többé hasonló eset.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top