Életmód

Le akart fogyni az esküvőjére, belehalt

A fiatal menyasszony gyomor bypass műtétet csináltatott. Belehalt a komplikációkba.

A belga Jana Moreels rengeteg bántást kapott élete során az alkata miatt, és nem érezte jól magát a testében. Az esküvőjére szeretett volna lefogyni, ezért október 17-én gyomor bypass műtétet csináltatott. A beavatkozás után két nappal hazaengedték a kórházból.

Két héttel később, a születésnapi buliján rosszul lett, és fájni kezdett a háta. Akkor még úgy tűnt, hogy csak túl sokat ivott, és fájdalomcsillapítót vett be.

Jana Moreels (Facebook)

Mivel azonban a fájdalom nem múlt, orvoshoz ment, ám a vizsgálat nem tárt fel semmi kórosat.

A fájdalom ezek után sem csökkent, inkább súlyosbodott. Janát november 8-án kórházba szállították. Kiderült, hogy tüdőembólia és tüdőinfarktus alakult ki nála, a tüdőszöveteinek egy része elhalt.

Az orvosok erőfeszítései ellenére a 25 éves nő májelégtelenség következtében kómába esett. Májátültetést végeztek rajta, ám a szervet nem fogadta be a teste. Négy nappal később az orvosok szivárgást vettek észre a gyomor bypassnál, melynek következtében gyulladás alakult ki a hasüregében, így újra meg kellett operálni.

November 23-án aztán egy második májátültetésre is sor került, ám Jana szervezete már annyira gyenge volt, hogy nem élte túl a műtétet. Összetört szülei elmondták: lányuk aznap ment volna kiválasztani az esküvői ruháját.

Édesapja azért hozta nyilvánosságra Jana történetét, hogy az figyelmeztetés legyen mindenki számára, aki nem egészségügyi, csupán esztétikai okokból akar műtétet végeztetni. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top