Életmód

Otthoni edzés: milyen célokhoz milyen edzésmódszert válasszunk?

Otthoni edzéshez ad szuper praktikus tanácsokat Szalka Andi fitneszedző!

„Nagyon lényeges kérdés, hisz hatékonynak csak akkor érezhetjük otthoni edzéseinket, ha az adott céljainkat, vágyainkat meg tudjuk valósítani” – mondja Szalka Andi.

otthoni edzesNem „valamit”, hanem a „megfelelőt” kell választanunk!

​Fogyás: ellenállással végzett edzések (súlyzó, rugalmas ellenállások) és kardió edzések (ugrálókötél, szobabicikli, saját testsúllyal végzett intervall tréningek) kombinációja természetesen helyes étrenddel társítva.

​Alakformálás: ez egybecseng a formásabb, feszes izomzat utáni vággyal, ennek útja pedig szintén az ellenállással végzett edzések, súlyzós tréningek.

​Állóképesség javítás: a fentebb említett kardió edzéseken túl ez esetben hatékonyak tudnak lenni az aerobik jellegű gyakorlatsorok, tornák (az alapozó időszak után boksz aerobik, intervall tréning, magas ismétlésszámban időre végzett gyakorlatok)

​Rugalmasság, hajlékonyság, ízület mozgékonyság: jóga-, pilates-alapú gyakorlatsorok, rugalmas ellenállásokkal végzett mozgásminták

​Stresszlevezetés: minden sport kitűnő ez esetben, a lényeg a már fentebb is említett jól megválasztott mozgássor, ami energiát, lendületet ad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top