Életmód

Milliókat talált a hajléktalan, az összes pénzt az élelmiszerbanknak adományozta

A washingtoni férfi egy papírzacskóban bukkant rá a bankjegyekre. Becsületes tette után most az ő számára indult gyűjtés.

A hajléktalan Kevin Booth rendszeresen felkereste a washingtoni Sumner közösségi élelmiszerbankot, hogy a jótékony adományok segítségével túlélje a mindennapokat. Arra viszont nem számíthatott, mit talál egyik nap egy papírzacskóban, amely az épület lépcsőjén hevert.

A férfi belenyúlt a zacskóba, és egy 20 dolláros bankjegyet húzott ki belőle. Amikor az egyik alkalmazott megérkezett a munkába, Booth átadta neki a zacskót anélkül, hogy említést tett volna tartalmáról.

Az élelmiszerbank munkatársai azt hitték, étel van benne, ezért bevitték az épületbe. Csak később vették észre, hogy a zacskóban 17 ezer dollár, több mint 4,8 millió forint van.

Szóltak a rendőrségnek, hogy kinyomozzák, honnan származik a pénz, és ki juttatta el a szervezetnek. Csak a biztonsági kamera felvételeiből derült ki, hogy a hajléktalan férfi találta meg, és adta az élelmiszerbanknak a vagyont rejtő zacskót.

Kevin nagyon büszke volt magára, mert tudta, hogy helyesen cselekedett, és emiatt a történet a világ legjobb sztorija lett. És helyreállította mindenkinek az emberiségbe vetett hitét

– mondta Anita Miller, az élelmiszerbank vezetője.

A nemes tette után egy közösségi gyűjtés is indult a hajléktalan férfi javára, már 3600 dollár fölött jár a felajánlások összege.

A helyi rendőrség egy díjjal értékelte Kevin cselekedetét, és megjegyezték: nem mindenki lett volna olyan becsületes ebben a helyzetben, mint ő, de tudta, hogy a pénzzel nemcsak magán, hanem sokkal több emberen segíthet.

(Yahoo Lifestyle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top