Életmód

Ezt a tucat illemszabályt neked is ismerned kell!

Annak, hogy komolyan vegyenek minket, a legfontosabb feltétele a kifogástalan modor. Itt van pár regula, talán még te sem ismered mindet.

Ha barátod egy számodra ismeretlen személynek köszön az utcán, neked is köszönni illendő, még ha te nem is ismered az illetőt.

Ne tedd az asztalra a telefonodat nyilvános helyen! Ezzel azt sugallod, hogy

unatkozol és legszívesebben elmennél

a helyről.

Soha ne hívj randira egy lányt, ha nem tudod az egész estét vele tölteni. Illetlenség.

A férfinak soha nem illik megfognia egy nő táskáját, ugyanakkor

illik lesegítenie a kabátját,

ha megérkeznek valahová.

Kerüljük a felesleges beszélgetéseket a telefonon! Ha valakivel hosszan szeretnénk társalogni, találkozzunk személyesen!

Mindig tartsuk tisztán a cipőnket,

ez ugyanis nagyon sokat elárul rólunk.

6 dolog, amiről nem illik beszélned nyilvánosan: életkor, pénz, családi veszekedés, vallás, egészségügyi problémák, szerelmi ügyek.

Ha egy moziban vagy színházban fel kell állítanunk az embereket, hogy elfoglalhassuk a helyünket, a férfinek illik előre mennie és megkérni az embereket, hogy álljanak fel.

A férfinek

sosem szabad megérintenie egy nőt

az engedélye nélkül. Elfogadhatatlan, ha egy beszélgetés alkalmával egy férfi megfogja a nő kezét. Kivétel, ha például autóba segítik beszállni, vagy az úttesten akarják átkísérni.

Ha valaki hozzád szól, hogy:

„Te, ott!”,

nem kötelességed odanézni vagy figyelembe venni, ez ugyanis elfogadhatatlan megszólítási forma.

Sose fújjunk magunkra túl sok parfümöt, inkább vigyük magunkkal, és ha úgy érezzük, kell, akkor fújjunk még magunkra egy keveset.

A szülőknek illetlenség beleolvasniuk a gyermekük levelezésébe (ha csak erre nincs valami komoly indok). Tartsuk tiszteletben szeretteink és rokonaink magánéletét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top