Életmód

Gyűjtést tartottak a Londonban meghalt magyar hajléktalan emlékére, kisebb vagyon jött össze

Egy hajléktalanokat segítő szervezet kapja majd meg azt a több mint hétezer fontot, közel két és fél millió forintot, amit a brit parlamenti dolgozók gyűjtöttek össze a Westminsternél elhunyt hajléktalan magyar férfi, Remes Gyula emlékére.

Adománygyűjtést tartottak a brit parlament dolgozói a napokban elhunyt londoni magyar hajléktalan, Remes Gyula emlékére, a hajléktalanok segítésére. Az akción több mint 7 ezer fontot gyűjtöttek.

Sky News most azt írja, a férfi emlékére egy névtelen parlamenti dolgozó kezdett gyűjtésbe, az adakozók pedig fejenként 200 font alatti összegeket adtak össze egy internetes adománygyűjtő oldalon keresztül. A pénzt a StreetLink nevű, hajléktalanokat segítő szervezet kapta, amely a brit és walesi kormány, valamint London város által is támogatott civil szervezet, és amelynél bárki bejelentést tehet, ha utcán alvó embert talál, a szervezet pedig értesíti az illetékes helyi szervezeteket, hogy menjenek ki segíteni.

Parliament staff help raise £5,000 after death of homeless man

More than £5,000 has been raised for a homelessness charity in memory of the "heart-breaking" death of a rough sleeper outside parliament. The fundraiser was set up by an anonymous parliament worker to ensure Gyula Remes "will not be forgotten". Donators gave up to £200 each and called the death "shocking" and "shameful".

Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy a 42 éves magyar Remes Gyula a brit parlament melletti Westminster metrómegállóban halt meg, egy barátja talált rá, mikor már teljesen elkékült a hidegtől. Bár kórházba vitték, életét már nem tudták megmenteni, a metrómegállóban pedig ezután egy kis emlékhelyet is kialakítottak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top