Életmód

Egyszerű, gyors és egészséges reggeli percek alatt

Elég, ha néhány tippet betartunk, és a sietős reggeleken sem lesz akadálya annak, hogy a pár perc alatt összedobott, egészséges ugyanakkor finom étkezéssel indítsuk a napot!

Legyenek otthon jó alapanyagok!

Szerencsére ma már nagyon sok, gyorsan elkészíthető recept áll rendelkezésre, melyeket könnyen beszerezhető alapanyagokból pár perc alatt összedobhatunk, akár a legnagyobb rohanásban is. Ezek közé tartoznak a gabonapelyhek, az aszalt gyümölcsök és az olajos magvak, melyek sokáig eltarthatók, és egy kis tejtermék vagy növényi ital hozzáadásával számtalan variációban, 2 perc alatt tökéletes reggelit készíthetünk belőlük.

Turmixolj!

Nincs is annál egyszerűbb, mint 3-4 féle összetevőt: valamilyen idénygyümölcsöt, joghurtot, gabonapelyhet a turmixba önteni, és kész is a vitaminokban, rostokban és fehérjében gazdag reggeli! Ha nincs időd elszaladni a piacra friss összetevőkért, legyen mindig a mélyhűtőben pár zacskó fagyasztott gyümölcs. A mai technológiákkal lefagyasztott zöldségek és gyümölcsök megőrzik a vitamintartalmukat, csak arra figyelj, hogy ha egyszer teljesen kiolvadt, már ne fagyaszd vissza!

Készítsd be este a hűtőbe, és mire felkelsz, kész is a reggeli!

A chiamag, a köles és a quinoa is főzés nélkül elkészíthető. Este, egy zárható kis üvegben vagy dobozban összekeverjük a csodamagvak valamelyikét egy kis tejjel, növényi itallal vagy joghurttal, ízlés szerint édesítjük, majd néhány kavarás után hűtőbe tesszük. Éjszaka megszívják magukat a szemek, egy-két keverés után, gyümölcsök hozzáadásával pedig kész is a vitaminokban gazdag reggeli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top