Életmód

2019-től könnyebb lesz jogosítványt szerezni

Tévedés, hogy jövő évtől nem kell elsősegélyvizsga a jogosítványhoz. Frissítve!

Frissítés: A szakportálok szerint félreértés, hogy ne kellene a jogosítványhoz elsősegélynyújtási ismeret is. Pusztán csak annyi a változás, hogy nem közvetlenül a forgalmi vizsgaigazolás megkapásakor kell bemutatni az elsősegélyvizsga meglétét igazoló papírt, hanem elég bemutatni a közlekedési igazgatási hatóságnál a vezetői engedély igénylésekor.

Egy friss kormányrendelet szerint idén december 29-től a jogosítvány megszerzéséhez nem kell az elsősegélynyújtási ismeretek elsajátítását tanúsító igazolás – szúrta ki a napi.hu a Magyar Közlönyben.

A napi.hu cikke megjegyzi, hogy a közúti elsősegélynyújtó ismeretek mellőzésével a tanuló vezetők körülbelül nyolc órányi – elméleti és gyakorlati – képzést „spórolnak meg”. Ezek a mindennapi életben is hasznosítható képzések többek között újraélesztésre, betegvizsgálatra és eszméletlen betegek ellátására készítenek föl.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top