Életmód

Csak heti kétszer kellene találkoznotok, ha most kezdtetek el járni

Egy új kapcsolat elején legszívesebben minden percünket a másikkal töltenénk, de szakértők szerint a legjobb, ha behúzzuk a féket, és csak heti kétszer találkozunk a másikkal.

Mindenki ismeri azt a bizsergést egy friss kapcsolat elején, amikor szívünk szerint belebújnánk a másikba – nem véletlen, hogy a legtöbben szeretnék, ha minél hosszabbra nyúlhatna ez a rózsaszín ködben úszó időszak.

De Scott Carroll pszichiáter szerint a legjobbat akkor tesszük a párkapcsolattal, ha a kezdeti időszakban csupán heti kétszer találkozunk. Méghozzá azért, hogy a két randi között elegendő idő teljen el, amiben képesek a felszínre törni igazán mély, tartós kötődést kialakító érzelmek. Carroll szerint ez azért is borzasztóan fontos a korai időszakban, mert később ezekből táplálkozhatunk, ha valamilyen konfliktus adódna a kapcsolatban.

Ugyanezt javasolja egyébként Dr. Seth Meyers pszichológus, aki szintén azt állítja, hogy a túl gyakori találkozgatás csak feleslegesen sürgeti a dolgokat, és kimondottan rossz hatással lehet egy alakuló párkapcsolatra. Meyers azt mondja, ha azonnal belerohanunk a sűrűjébe, könnyen az az illúziónk lehet, hogy máris intim kapcsolatban vagyunk a másikkal, pedig egy ember megismeréséhez valójában hosszú hónapok kellenek.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top