Életmód

Egy fehérneműs kép miatt rúgták ki a pomponlányt

A pomponlányok világának igazságtalanságaira a New York Times cikke hívta fel a figyelmet.

A pomponlányok élete sem csupa vidám sikongatásból áll a pályán: akármennyire is ünnepeltnek, vagy kivételezett helyzetűnek tűnnek, valójában rengeteg diszkriminációt és még több, irreálisan szigorú szabályt kell lenyelniük, ha a pályán akarnak maradni.

Baily Davis

A New York Times nemrég tényfeltáró riportban rántotta le a leplet erről a kevéssé ismert világról. A cikkből többek között kiderül, hogy a hivatalos, NFL amerikaifoci-ligában szurkoló lányoknak 5 órával a meccs előtt kell érkezniük, amíg nem hagyják el a stadiont, nem öltözhetnek át, tilos melegítőben mutatkozniuk, és a súlyukra is szigorú előírások vonatkoznak. 

A legnagyobb felháborodást egy Baily Davis nevű lány esete váltotta ki, akit azután rúgtak ki, miután egy csipkés bodyban pózoló képet tett fel magáról az egyik közösségi média oldalra. A lányt a főnöke azonnal menesztette, és az elbocsátó sms-ben azokra a pletykákra is hivatkozott, amik szerint Baily kavart az egyik focistával. A lány pert indított az ügyben, nemi diszkrimináció címén. Ügyvédje szerint kiábrándító, hogy sem a társaitól, sem a focistáktól nem kap segítséget. 

Baily Davis és ügyvédje

yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top