Életmód

5 tipp, hogy a napod szuperül induljon

Ha azok közé tartozol, akiknek nehezen megy a korán kelés hétköznap reggelente és ez rányomja bélyegét az egész napi hangulatodra, itt az ideje, hogy változtass ezen. Apró reggeli trükkökkel formába hozhatod magadat kívül és belül is, így nem kell bal lábbal kelned. Íme 5 titok, amivel mosolygósan indul a napod.

Ha jó hangulatban indul a reggeled, az sok minden átsegít: kevesebb erőfeszítéssel éred el az aznapra kitűzött céljaidat,  szerethetőbbé válasz a környezetedben lévők számára, így több pozitív energia áramlik majd feléd is, amiből csak profitálni lehet. 5 apró trükk, hogy megkönnyíts magadnak a reggeli elindulást és vidám kedvvel kezd a napodat.

1. Hallgass olyan zenét!

Válassz olyan zenét, amit szeretsz és pozitív üzenete van a számodra. Olyat, amitől vidám dolgok jutnak az eszedbe. A melankolikus dallamokat hagyd máskorra.

2. Egy gyors, de kényeztető zuhany

Tudjuk, hogy reggel inkább 10 perccel tovább maradnál az ágyban, de hidd el, megéri ezt az időt egy kellemes tusolásra fordítani. Így a tested is felébred: egy illatos zuhany, testápoló és már fel is élénkültél, ráadásul milyen kellemesen.

3. Ne felejts el reggelizni!

Az egyik legfontosabb, amiről sokan mégis lemondanak, az a reggeli. Szánj időt a reggelire, hogy tényleg jól induljon a napod. Válassz olyan ételt, amit szeretsz, és fogyaszd el nyugiban. Legyen az gyümölcsös joghurt, csokis keksz vagy sonkás tojás, elegendő energiád lesz szembenézni a rád váró napi feladatokkal.

Kiadós reggelivel a nap is jobban indul

4. Gondold végig a napi teendőidet

Nincs lehangolóbb, mint célok nélkül ébredni és nekiindulni a napnak. Találjuk meg aznapi legfőbb feladatainkat, céljainkat legyenek azok akár munkahelyiek, vagy személyesek. Ha egy konkrét cél lebeg a szemünk előtt, a többi feladatunkkal is sokkal koncentráltabban tudunk foglalkozni, hatékonyabbak leszünk a nap folyamán.

5. Meditálj vagy sportolj

Nagyon nagy lendületet adhat napunknak, ha sporttal vagy jógával indítjuk. Nem csak a testünknek, de a lelkünknek is jót teszünk ezzel, hiszen korán reggel már legyőztük önmagunkat, a reggeli fáradtságunkat, mi állhat még az utunkba?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top