Életmód

Tömeges hányás és hasmenés két lábatlani óvodában, 130 gyerek lett rosszul

Többen az ételre gyanakodnak, hétfőre rendkívüli szünetet rendeltek el.

Ételtől lett rosszul több mint 130 gyerek és több pedagógus a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon. Mindkét óvodában, bölcsődében, iskolában és idősek között is hányás hasmenés tört ki január 31-én pénteken éjszaka – írja az Index egy olvasó nyomán.

A település LábatlaNEWS nevű Facebook-csoportjában a védőnő is megerősítette a rosszulléteket. Mint írta, a gyerekorvosok azt kérik, hogy a szülők hétfőn tartsák otthon a gyerekeket, hogy az egészségeseket megvédjék.

Az óvodai intézményvezető hétfőre mindkét óvodában és a bölcsődében rendkívüli szünetet rendelt el.

Mindkét lábatlani óvodában rendkívüli szünetet rendeltek el a tömeges rosszullét miatt (Forrás: Lábatlan.hu)

A Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában viszont a megszokott rend szerint lesz oktatás. Csak a délutáni foglalkozások maradnak el, napközi is lesz.

Ebben csak akkor lehet változás, ha az ÁNTSZ-től vagy a tiszti főorvostól más utasítást nem kapok. A fertőzés okai ismeretlenek még, eredetét az ÁNTSZ fogja vizsgálni. Hétfőn reggel az osztályfőnökök felmérik a hiányzásokat, azok okait. Közétkeztetés lesz. Az iskola fertőtlenítéséről gondoskodtam

– írta az iskola vezetője.

Azt többen is furcsának találták, hogy lesz közétkeztetés, mivel minden jel arra utal, hogy épp az okozta a rosszulléteket.

Állítólag a probléma kivizsgálása megkezdődött, a hétvégén nagy erőkkel takarították az intézményeket és az éttermet, ahol az ételt készítik. De lehet, hogy csak hétfőn lesz közegészségügyi vizsgálat.

Azt egyelőre nem tudni, mi okozhatta a tömeges rosszullétet. Az egyik szülő a pénteki túrós tésztára gyanakszik, de lehet, hogy a csütörtöki vadassal volt gond.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top