Életmód

Használj kézkrémet egész nap!

Egy hatásos kézkrémre mindig szükség van, főleg így a tél vége felé, amikor az elmúlt hónapok hideg levegője miatt vészesen kiszáradt kezünk szinte szomjazza a hidratálást. Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen kézkrémet használunk, és mikor. A legjobb, ha mindig kéznél van.

Nemcsak a kinti hideg levegő teszi tönkre a bőrünket ilyenkor télen, a fűtött lakás száraz, meleg levegője is teljesen kiszárítja a kezünket. A teendőnk ugyanakkor egyszerű: csupán krémezni kell folyamatosan. De tényleg: mindig krémezzük a kézfejünket, hogy megőrizzük bőrünk selymes puhaságát. Ez nemcsak esztétikai szempontból fontos, de sok betegség megelőzésében is segíthet.

Tarts kézkrémet mindenhol!

A fürdőszobai csapnál
Legyen rutin a kézmosás utáni krémezés. A szappanos víz, a gyors kéztörlés mind szárítják és repedezetté teszik bőrünket. Tarts egy kézkrémadagolót a szappan mellett, és szinte észrevétlenül ápolod is bőrödet.

A ridikülben
Megint sietve indultál el otthonról, és már a buszmegállóban vetted észre hogy fájdalmasan száraz a kezed? Tarts egy tubus kézkrémet a ridikülödben, így gond nélkül krémezhetsz bármikor. Legyen ez egy nem túl zsíros, könnyen beszívódó kézkrém, hiszen ha jön a busz, nincs idő megvárni, míg megszárad.

A dzsekid zsebében
Legjobb, ha a dzsekid zsebében is van egy mini kézkrém, szinte észrevétlenül, de mindig használatra készen, ha esetleg gyorsan leviszed a kutyát sétálni, vagy kimentek az udvarra játszani a srácokkal. 

Az irodai íróasztalodon
Egész nap csak a klaviatúrát püfölöd az irodában, papírokat rendezgetsz és jegyzetelsz. Ezekhez mind a kezedet használod, ezért bent a munkahelyen is fontos az ápolása. Legpraktikusabb, ha egy könnyen elillanó gél állagú kézkrémet használsz, hogy ne hagyjon nyomot a fontos iratokon.

Az éjjeliszekrényen
Az éjszaka a regenerálódás időszaka, igaz ez a bőrünkre is. Hogy ne kelljen az ágyból kimásznunk, tartsunk egy adag kézkrémet a kedvenc magazinunk és az olvasólámpa mellett. Éjszakára kenjük be jól a kezünket, lehetőleg magas paraffintartalmú kézkrémmel, mely lassabban szívódik fel ugyan, de maximálisan helyreállítja bőrünk hidratáltságát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top