Életmód

3 éves kislányokat adnak férjhez az éhező jemeniek

Gyakran nincs más választásuk, ha életben akarnak maradni.

Már 3 éves kislányokat is férjhez adnak az éhező családok a polgárháború sújtotta Jemenben az Oxfam jótékonysági szervezet jelentése szerint. Gyakran nincs más választásuk, hiszen így eggyel kevesebb éhes szájat kell etetniük, a hozományból pedig a család többi tagjának tudnak ételt vásárolni, illetve menedéket találni.

Gyerekek játszanak a jemeni utcán (Getty Images)

Az ENSZ riportjából kiderült, hogy az országban a lányok kétharmada 18 éves kora előtt férjhez megy, de a fegyveres konfliktus következtében egyre fiatalabb korban köttetnek meg a kényszerházasságok.

A házasság elhálásával általában a kislány 11 éves korát várják meg, de már ez előtt is háztartási munkákat kell végezniük férjük otthonában.

„Az anyósom állandóan vert, amikor pedig visszamenekültem apám házába, ő is megvert, amiért elszöktem. Nem akartam házasodni. Vissza akarok menni az iskolába” – mondta egy 9 éves kislány, Hanan.

Szülei Hanan mindössze 3 éves húgát is kiházasították már. Bár tudják, hogy gyerekeiket ilyen fiatal korban  férjhez kényszeríteni rossz, úgy érezték, nem tehetnek mást, mert a hozományból tudták a család többi részét életben tartani.

Az ENSZ szerint több mint 24 millió jemeninek, vagyis a lakosság több mint háromnegyedének szüksége van valamilyen humanitárius segítségre a túléléshez.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top