Életmód

Alvás közben bármikor meghalhat a 23 éves nő, szívszorító bakancslistát állított össze

A brit lány súlyos beteg, rengeteg pénzre lesz szüksége, ha mindent ki akar pipálni a bakancslistáján.

A brit Jade Davis bakancslistát állított össze, miután megtudta, hogy Arnold–Chiari-szindrómája rosszabbodott.  Betegsége miatt a fiatal nőnek naponta akár száz alkalommal homályosodhat el a látása, remeghet a karja, ájulhat el, lehetnek rohamai. Állapotának köszönhetően Jade nem tud dolgozni, egyedül főzni, fürdeni, de még zuhanyozni sem. Arról tájékoztatták, hogy akár alvás közben is meghalhat – közölte a Mirror.

Jade élete a diagnózis óta teljesen megváltozott, nem lehet egyedül hagyni sem a konyhában, sem máshol, és ahogy mondja, „Nem hódolhatok legnagyobb szenvedélyemnek, a lovaglásnak”. Súlyos állapota miatt a lovától is meg kellett válnia, amely Jade egész életét jelentette.

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels.com

A nő családja egy adománygyűjtő oldalt indított, hogy segítse Jade terveinek megvalósítását. A mintegy kétezer font (740 ezer forint) összegyűjtését megcélozva valóra válhatnának Jade álmai: egy thaiföldi utazás, találkozás egy valóságshow sztárjával, Chris Hugheszal és egy ejtőernyős ugrás is.

A súlyos betegségben szenvedő lány korábban lovászként dolgozott egy lovasiskolánál, ahol sérült gyerekeket tanítottak lovagolni és lovakat gondozni, de a diagnózis óta nem tud belenyugodni állapotába. „Azt gondolom, hogy azért, mert nem akarom elfogadni, hogy az életem korlátozott, és végül meg fogok halni. Minden nap egy küszködés számomra, és fel kell vennem a bátor arcot, hogy elbírjak a mindennapokkal” – magyarázta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top