Életmód

A pilóták ötöde nő lesz jövőre ennél a légitársaságnál

Négy évvel ezelőtt még csak 6 százalék volt a női pilóták aránya az easyJetnél, 2020-ra elérhetik a 20 százalékot.

Hamarosan a pilóták ötöde nő lesz az easyJet fapados légitársaságánál. Az Amy Johnson Kezdeményezés 2015-ben indult azzal a céllal, hogy minél több nőt toborozzanak pilótaképzésre és pilótapozíciók betöltésére.

Ekkor az easyJet pilótáinak csupán 6 százaléka volt nő. Jelenleg 222 nő dolgozik pilótaként, ez 2015-höz viszonyítva 73 százalékos növekedést jelent. Az év végéig várhatóan 18 százalék lesz a női pilóták aránya, így minden bizonnyal elérik a 2020-ra tervezett 20 százalékot az easyJetnél – közölte a légitársaság.

A toborzás és a képzés minimum 18 hónapot vesz igénybe. A légi közlekedésben világszinten 95 százalék a férfi pilóták aránya. Ebből kifolyólag a bérkülönbségek is torz képet mutatnak, ha az iparágban a női és a férfi fizetéseket vizsgáljuk, hiszen a pilóták jövedelme kiemelkedik a többi pozícióhoz képest.

Az easyJet törekszik arra, hogy minden területen egyre kiegyenlítettebb legyen a nemek aránya, nyárra a vezetőség tagjainak 45 százaléka nő lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top