Életmód

Zéró higiénia: galamb evett a pizzából az étteremben

Először a tálcára, majd a pizzára szállt a madár egy budapesti étteremben. Az eladásra váró pizzaszeletekből csipegetett.

Az üzletben kirakott pizzákból evett egy galamb Budapesten, a Nyugati pályaudvar aluljárójában egy étteremben – számolt be a Tények. Sokan felháborítónak tartják az esetet, szerintük ugyanis nagyon veszélyes, hogy az aluljáróban így árulják az ételeket.

Az üzletben dolgozó eladók kamerán kívül elmondták a Tényeknek, aznap nem dolgoztak, mikor a galamb rászállt az ételre, de elmondásuk szerint nem gyakoriak az ilyen esetek.

A Nébih már megkezdte a vizsgálatokat, mert sem az alapanyagok, sem a kész ételek tárolásánál higiéniai szempontból ilyen eseteknek nem szabadna előfordulni, mivel többféle betegség kórokozóját hordozhatják a madarak, s könnyen megfertőzhetik az ételeket. Amennyiben a hatóságok szabálytalanságot találnak, az üzlet akár több százezer forintos büntetésre is számíthat.

A Tények kereste az éttermet is, azt közölték: kidobták az összes terméket és fertőtlenítették a pultot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top