Életmód

Percekig fuldoklott a 9 éves kisfiú, mire észrevették, hogy baj van

A kis Vince a szörnyű baleset óta éber kómában van, mozogni és beszélni sem tud.

Mindenre hajlandóak lennének a kilenc éves Szajnik Vince szülei, hogy kiderítsék, ki a felelős azért, hogy kisfiuk három évvel ezelőtt majdnem megfulladt egy élményfürdő medencéjében, és azóta is éber kómában van – írja a Blikk.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Vince nagyon szeretett úszni. 2015 februárjában kezdett el tanfolyamra járni, egy évvel később pedig már a mély vízben úszott. Volt olyan hét, amikor mindennap járt edzésre, így a szülők számára nem volt kérdés, hogy 2016 nyarán beírassák egy élményfürdőben szervezett úszó- és vízilabdatáborba. A gyerek életét megpecsételő baleset is itt történt. Miután lecsúszott egy óriáscsúszdáról, a vízbe csobbant; egyszer még feljött levegőért, de aztán újra elmerült, és hat percig lebegett a vízben eszméletlenül, mire a körülötte pancsoló gyerekek észrevették, hogy baj van.

Vincét azonnal kihúzták a medencéből, és újraélesztették. Hosszú ideig kórházban volt, csak jó két évvel a baleset után, tavaly szeptemberben engedték haza. Édesanyja azt mondja, az orvosok megvizsgálták a fiát, és semmilyen szervi problémát nem találtak nála.

„A vércukrával minden rendben volt, epilepsziát sem mutattak ki nála. Nem tudni, hogy miért került a víz alá, amikor jól tudott úszni. Rettentő érzés belegondolni abba, hogy a szép és egészséges kisfiam egy ostoba baleset miatt van most ilyen állapotban” – mondta a lapnak Szajnikné Éva.

Vince szülei elváltak, de továbbra is együtt küzdenek fiuk felépüléséért. „A történtek óta elköltöztem, így könnyebb megoldani Vince vizsgálatokra szállítását. Mozogni és beszélni nem tud, a szemét kinyitja, amikor felébred, a pulzusa is magasabb ilyenkor. Szondán keresztül etetjük, és folyamatosan szívni kell a torkában pangó váladékot. Az orvosok szerint 99 százalék, hogy nem ébred fel, de én tudom és hiszem, hogy meggyógyul. A legújabb vizsgálatok némi javulást mutattak” – mesélte az édesanya.

Volt férje szerint nem tudni, kik felelősek a fia állapotáért. „Büntetőeljárás indult, amelynek egyetlen gyanúsítottja az uszoda úszómestere. Ő nem vitatja a bűnösségét, de én úgy gondolom, nem csupán őt terheli a felelősség mindezért. Valakik megszervezték ezt a tábort, felengedték Vincét arra a csúszdára, amit a kora alapján nem is használhatott volna” – mondta Szajnik János, hozzátéve, addig küzd majd, amíg az összes felelős megkapja a büntetését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top