Életmód

Nem fog tetszeni, mi a hosszú élet titka a 90 éves nagyi szerint

Joan Ward lassan 67 éve végzi heti hat napon ugyanazt a munkát, és esze ágában sincs abbahagyni.

A hosszú élet titkáról már sok idős embert kérdeztek, de a 90 éves Joan Ward válasza valószínűleg kevés embernek tetszik. Ő ugyanis nem a csokoládéra vagy valamilyen alkoholos italra, hanem a kemény munkára esküszik.

Az idős asszony a hét hat napján 6.30-kor kel, 16 kilométert autózik az angliai Barnsley-ben található otthonából, hogy időben ott legyen a piaci standján. És ezt csinálja majdnem 67 éve.

Ez idő alatt több százezer kilométert utazott és több mint 165 ezer órát dolgozott. Még most is maga intéz mindent, összeszedi a termékeket és emelgeti a 20 kilós krumpliszsákokat. Pihenni, nyugdíjba menni pedig esze ágában sincs.

A standot még a férjével indították a piacon 1952-ben, majd miután Fred meghalt 2006-ban, a nő egyedül vitte tovább a boltot. Joan mostanra már szinte intézménnyé vált a piacon.

Vannak olyan vásárlóim, akik már felnőttek, de én még emlékszem, hogy az édesanyjukat és a nagymamájukat is kiszolgáltam

– mondta a 90 éves asszony.

Joan szerint a kemény munka mellett repül az idő, ő pedig addig a piacon lesz, amíg elég erőt érez magában. Nem foglalkozik azzal, hány éves, azt mondja, az életkor csak egy szám.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top