Életmód

„Egy ekkora lány minek hord ilyet?” – leggingse miatt szóltak be egy képviselőnek

Szerinte frusztrált, nőgyülőlő férfiak voltak.

Emily LaDouceur az amerikai Kentucky államban, Berea városában dolgozik a városházán, választott helyi képviselőként. Nemrég egy tanulócsoportnak tartott előadást a városházi munkáról. Az eseményről készült képek kikerültek az internetre, mire LaDouceur az öltözködésére és a testalkatára vonatkozó kommenteket kapott.

Forrás: City of Berea FB

Egy ekkora lány miért hord leggingset?” – kérdezte valaki, és a többiek is beszóltak, hogy a képviselő feszülős nadrágot hord. LaDouceur, aki egyébként is foglalkozik feminista témákkal a képviselő-testületben, azt állítja, régóta vannak haragosai a környékbeli választók körében. „Megkeseredett férfiakról beszélünk, akik jogot formálnak a nők testére, a hatalommal bíró nők iránt érzett vágyuk pedig frusztrálja őket” – mondta a Yahoo Lifestyle-nak.

A képviselő facebookos követői válaszul kampányt hirdettek, amelynek keretében egy megbeszélt napon ők is leggingsben mentek munkába, hogy így tiltakozzanak a body shaming minden formája ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top