Életmód

Újabb veszélyes kihívás terjed a neten

A Shell On kihívás a tinik körében a legnépszerűbb.

Még 2017-ben tűnt fel a neten az úgynevezett Shell On kihívás, de igazán az elmúlt hetekben bontakozott ki egy Sempre nevű amerikai youtuber videójának köszönhetően.

A tini a videón különféle élelmiszerekbe eszik bele úgy, hogy azok nincsenek meghámozva, illetve kicsomagolva sem. A kihívásnak ugyanis épp ez a lényege: héjastul vagy épp csomagolással együtt kell elfogyasztani az ételeket.

A mutatvány persze lehet veszélytelen is, ha például egy banán vagy egy citrom héjáról van szó, ám ha mondjuk egy műanyag csomagolás darabját nyeli le az illető, az bizony már jóval kockázatosabb.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy bár a csomagolások elfogyasztása valószínűleg nem öl meg, ám bármi olyasmit megenni, ami nem élelmiszer, káros hatással lehet a szervezetre. A műanyaggyártásban használt BPA (biszfenol A) például a hormonokat befolyásolja, míg a vinil-klorid rákkeltő lehet.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top