Életmód

Az első magyar pilótanő 57 évesen aktívabb, mint valaha – nézd meg, mi lett vele!

Czigány Ildikó karateoktató lett, de az állatokkal való együttélésre is tanít.

A most 57 éves Czigány Ildikó volt a 2012-ben megszűnt Malév első pilótanője. 1998-ban, egy rendeletmódosítás után nyílt lehetősége beülni a pilótafülkébe. Évtizedeken át repült, ma viszont már egészen más dolgokkal foglalkozik. A Blikk járt utána, mi van vele mostanában.

Czigány Ildikó egy 2013-as beszélgetésen. (MTVA Fotó: Zih Zsolt)

Sok mindennel foglalkoztam a repülés előtt és közben is: elkezdtem karatézni, amit már vagy húsz éve csinálok, és a jógaoktatás világába is ekkor csöppentem bele. Emellett egy gyermekkori nosztalgia is előtört bennem, amelynek hatására tudtam, hogy biológiával, állatokkal is szeretnék foglalkozni” – sorolta a hobbijait. Három évig dolgozott a Fővárosi Állat- és Növénykertben, majd létrehozta állatokkal kapcsolatos ismeretterjesztő stúdióját, a Hippokampuszt.

Czigány Ildikó emellett jógaoktató és karateedző egy sportegyesületnél. Azt mondja, szereti a kihívásokat, ezért is fog bele mindig új dolgokba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top