Életmód

Napozás: így készítsd fel a bőrödet a nyárra

Kezdődik hamarosan a nyár, a szép, napsütötte barnaság időszaka. Hogy teljesen gondtalanul élvezhessük ennek minden előnyét, fontos, hogy előre felkészítsük bőrünket, és gondoljunk a fényvédelemre is.

Itt vagyunk végre, ebben az évben is hamarosan beköszönt a nyár és a nyári szünet. Szeretnénk már egy kicsivel egészségesebb arcszínt magunknak. De vigyázzunk, és még időben készítsük fel bőrünket az egész nyáron át tartó napsugárzásra. Fontos, hogy már az első napsugaraknál figyeljünk arra, nehogy leégjünk, ellenkező esetben jó pár hét vagy akár 1 hónap is lehet, míg regenerálódik a bőrünk. Épp csak egy kis színt kapjunk, a fokozatosság elve alapján.

Tejfehéren

A szürke, esős, nagykabátos időszakot követően, az első lenge öltözetes kiruccanáskor kerül napvilágra a hófehér bőrünk. Ilyenkor vethetjük be az önbarnító krémeket, melyek nemcsak pár perc alatt szép színt adnak bőrünknek, de be is melegítik azt. Biztonságosak, mivel csak a bőrfelszínen fejtik ki hatásukat, de vigyázat, a leégés ellen nem védenek, erre külön kell figyelnünk. Az önbarnító használatánál azonban legyünk résen, hiszen csúnya önbarnítós balesetekkel van tele a net. Előtte mindenképpen csináljunk egy teljes testradírozást, hogy az elhalt hámsejtek ne zavarhassanak be. Mindenhol kenjük be magunkat, ne hagyjunk ki részeket, mert később az furán nézhet ki.

Szoli nem kell

A szolárium nem készíti fel bőrünket a valódi napfény elleni védelemre. A lámpafénynél szerzett barnaság semmiféle védelmet nem nyújt bőrünknek a szabad ég alatt. A legjobb, ha apránként szoktatjuk hozzá szervezetünket az erősebb napfényhez, illetve megfelelő fényvédő krémeket használunk. Már most kezdjünk el sárga, piros és narancsszínű zöldségeket, gyümölcsöket enni, amelyek magas antioxidánstartalmukkal védelmet adnak, a bennük lévő vitaminok pedig fokozzák a melanintermelést, amely a bőrszínünket határozza meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top