Életmód

Fekvenyomás-világrekordot döntött a magyar rendőrnő

Majdnem másfél mázsát nyomott ki.

A tavalyi fekvenyomó-Eb-n már nagyot mentek a magyar lányok (három arany), és most tessék, a tokiói fekvenyomó-vb-n Vincze Zoltánné dr. Lombosi Melinda amellett, hogy négy éremmel tért haza, még világrekordot is döntött, és ő lett a torna második legeredményesebb női versenyzője is. Az Index szerint egy szabálymódosítás értelmében Tokióban már open és masters kategóriában is lehetett párhuzamosan indulni, így a 41 éves nő a nyolc napból négyen is versenyzett, a többi időben a tanítványait támogatta. Korcsoportjában klasszikusban aranyérmes lett, equipped számban ezüstérmet szerzett, a fő versenyben, open kategóriában egyaránt második helyen zárt klasszikus és equipped számban is. „147,5 kilogrammal masters 1-es világbajnoki csúcsot állítottam fel a +84 kilogrammos súlycsoportban, női nehézsúlyban, az open kategóriában a második legeredményesebb női versenyző lettem, és equipped számban 200 kilogrammot nyomtam. Bár ez nem hivatalos, de a teljes vb-t nézve én lettem a legsikeresebb, hiszen négy érmet rajtam kívül senki nem nyert, mert ennyi számot be sem mertek vállalni” – nyilatkozta.

A dunavarsányi anyuka a Készenléti Rendőrség rendőrtisztjeként dolgozik, és már elkezdte a felkészülést az augusztusi luxemburgi klasszikus fekvenyomó-Európa-bajnokságra. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top