Életmód

Jócskán megdrágultak a nyári táborok

A legjobb táborhelyekért már kora tavasszal megindult a roham. Az előrejelzések szerint több mint 215 ezer gyermek fog táborozni idén.

Idén is drágább lett a nyári táborozás. Körülbelül 10 százalékkal nőttek az árak tavalyhoz képest. A szabad helyek száma viszont már korlátozott, a legtöbb tábor ugyanis márciusban megtelt, és csak várólistára tudják felvenni a gyerekeket – számolt be az ATV Híradó.

Legolcsóbban a napközis táborokat úszhatják meg a szülők: ezek átlagosan 35 ezer forintba kerülnek egy hétre. Az ott alvós táborok estében már magasabb az ár: körülbelül 50 ezer forint. A luxus táborok több százezer forintba is kerülhetnek, külföldi tábor esetén pedig milliós nagyságrendű is lehet a kiadás.

Idén a sporttáborok lettek a legnépszerűbbek, második helyre az idegen nyelvi, elsősorban angol táborok kerültek, míg a harmadik helyre az informatikai és programozó táborok, a negyedik helyen holtverseny alakult ki a készségfejlesztő és a katonai táborok között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top