Életmód

Hős kamasz mentette meg a vak, tolószékes férfit a tornádótól

A fiún kívül senki nem állt meg segíteni.

Missouri lakói tudják, hogy ha megszólal a sziréna, menni kell. A hang ugyanis a tornádó közeledtét jelzi, és ilyenkor azonnal menedéket kell keresni. A mindkét lábát elveszített Gregory Beck is tudta ezt, azonban a szirénák felharsanásakor épp a kisboltból jött ki, negyed mérföldre az otthonától. Szerencsére egy 16 éves fiú, Seth Phillips a segítségére sietett.

„Mindenki mondta, hogy siessek, mert jön a vihar, hogy igyekezzek haza” – de persze kerekesszékben, a cukorbetegség miatt vakon ez nem olyan egyszerű. Amikor Beck megpróbált átkelni az úton, hogy a közeli benzinkúton keressen menedéket, több sofőr is dudált rá és kiabált neki, de senki nem segített. Seth Phillips ekkor kérdezte meg az édesanyját, hogy segíthet-e.

„Ez a hölgy és a fia megállt mellettem az autójukkal, és megkérdezték, hogy jól vagyok-e” – mesélte Beck. „Egy nagyon kedves hölgy és a fia, remek emberek, akiket érdekel mások sorsa! Több ilyen kellene Amerikában.”

Seth az otthonáig tolta Beck kerekesszékét, ami a rokkant férfinak önerőből 25 percébe telt volna, de a fiúnak meg sem kottyant. Amber Gilleylen, Seth édesanyja szerint a fia egyedül azért panaszkodott, mert elszomorította, hogy az emberek inkább félrenéznek, és senki nem segít egy fogyatékkal élőnek.

A büszke édesanya a Facebookon osztotta meg a fia tettéről készült videóját – eredetileg csak az édesanyjának akarta megmutatni, mert Seth nagyapjának szintén amputálták a lábát, de aztán egyre többen osztották meg a bejegyzést. „Remélem, más tinédzserek is látják, hogy másokon segíteni menő dolog. Nem leszel kevésbé menő attól, ha megállsz segíteni valakinek, akinek szüksége van rá” – foglalta össze Amber.

(Yahoo)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top