Életmód

Ezért ne vidd magaddal az okostelefont a vécére

Sokan nem is vallják be, a többiek meg lehet, hogy észre sem veszik, hogy már a mosdóra is okostelefonnal mennek. Te is közéjük tartozol? Ha ezt elolvasod, biztosan leszoksz róla.

Néha úgy tűnik (na jó, elég gyakran), hogy okostelefon nélkül már létezni sem tudunk. Mintha a karunk természetes meghosszabbítása lenne, pedig nagyon nem kéne mindenhová magunkkal vinni.  Legalább a mosdóba, WC-re ne!

Okostelefon nélkül soha

Már csak páran maradtak a környezetünkben, akik ellenállnak a kísértésnek: vagy nincs okostelefonjuk, csak amolyan „buta”, vagy legalább korlátozzák saját maguk számára a használatát. A többség azonban nem is veszi észre mennyire a kütyüje bűvkörébe került, függő viszonyba a készüléktől. A tömegközlekedési eszközökön mindenki lehajtott fejjel bámulja a telefonját, csakúgy, mint a boltban sorban állás közben, vagy az utcán telefonálnak, csetelnek. A romantikus éttermi vacsora közben sem egymást nézik a szerelmesek, hanem a telefonjuk kijelzőjét, mostanra pedig elérkeztünk arra a pontra, ahonnét már nincs lejjebb: a WC-re is mobillal megyünk.

Egészségre káros a mobil

A mindenhová, főleg WC-re magunkkal cipelt mobiltelefon nemcsak fura szokás, de kifejezetten káros is az egészségünkre nézve. A WC-ben ugyanis számos olyan baktérium lehet, amely akár a kezünkről, akár a WC lehúzásakor a levegőben szállva rákerül a telefonunkra, amit utána gond nélkül az arcunkhoz emelünk, a szánkhoz közel. Pedig nagyon nem kellene!

A mosdók, WC-k telis-tele vannak kórokozókkal, de ezek többsége a fogantyúkon, a kilincseken, a padlón tenyészik, amit éppen ezért gyakran fertőtlenítünk is. Ugyanezt a fertőtlenítést a mobiltelefonnal is megtesszük? Nem hinném. Elég tehát csak a WC-t lehúzni, hogy a kórokozók a telefonra kerüljenek. Fontos ennyire a mobilt magunkkal vinni mindenhová? Valószínűleg, nem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top