Életmód

Akár 25 kávét is nyugodtan megihatsz naponta

Leglábbis ezt állítja egy friss kutatás...

A kávé nem tesz olyan rosszat a szívnek, mint ahogy azt korábban feltételezték, akár 25 csészével is nyugodtan megihatunk naponta – állítja egy friss kutatás, melyet a londoni Queen Mary Egyetem William Harvey kutatóintézetének szakemberei készítettek.

A kutatás során 8000 embert vizsgáltak az Egyesült Királyságban, akiket a kávéfogyasztási szokásaik alapján három csoportra osztottak. Akadt közöttük, aki naponta 25 csésze kávét iszik meg, de az átlag öt csésze volt.

kávé

 (iStock)

„Miközben ok-okozati összefüggést nem tudunk bizonyítani, kutatásaink azt mutatják, hogy a kávé nem olyan rossz az artériák számára, mint azt a korábbi tanulmányok feltételezték” – fogalmazott dr. Kenneth Fung, a kutatás vezető adatelemzője, hozzátéve, hogy a jövőben szeretnék tovább vizsgálni a résztvevőket.

Egy közelmúltban, hasonló témában megjelent tanulmány szerint egyébként napi hat csésze kávé az, ami már túl sok, ez a mennyiség 22 százalékkal növeli a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát. Egy korábbi, német kutatás szerint a napi ideális kávémennyiség 4-5 csésze.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top