Életmód

Ingyen kajakozhatsz, ha szemetet szedsz

Eddig csak Dániában csinálták, a szervezet most más európai országok felé is nyit.

„A természetben található szemét mindannyiunk közös felelőssége” – idézi a Roadster a GreenKayak civil szervezet egyik alapvetését. A szervezet ingyenes kajakozási lehetőséget kínál Észak-Európában, ennek az „ára”, hogy útközben szedjük össze a folyókban található hulladékot, a végén pedig posztoljunk a kalandról a közösségi médiában, hogy minél többekhez eljusson a híre.

A civilek Írországban, Dániában, Németországban, Svédországban és Norvégiában is szerveznek túrákat. A Roadster szerint a Green Kayak útjain 2017 óta már 11 tonnányi szemetet gyűjtöttek össze Koppenhága kikötőjében, a programot most terjesztik ki Dublin, Bergen és Hamburg vizeire. „Dániában szeretnek az emberek kiülni a csatornák partjára, ám sajnálatos módon közben az úszó szemetet kell nézniük. Ilyenkor nem dobhatod le a felsődet és ugorhatsz be a vízbe, viszont beülhetsz egy kajakba, és máris tehetsz valamit az ügy érdekében” – mondta Tobias Weber-Andersen, a GreenKayak alapítója. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top