Életmód

Elmúltál 40? Nincs vész, ha ezeket az ételeket eszed

40 felett már csak fiatalosak lehetünk, fiatalok nem. Ha ezt a tényt elfogadjuk, már könnyebb továbblépni s megkeresni azt az életmódot, amely ehhez segít minket. Mutatjuk a paramétereket.

Legkésőbb a 40-et betöltve minden nőnek kötelező lenne megtanulni, hogyan tudja a saját testének gondját viselni. Hogy hogyan? Nem is annyira bonyolult: egészséges étkezés, rendszeres sport és a megfelelő élelmiszerek kiválasztása. Nézzük, melyek ezek, és miért is ilyen fontosak!

Tápanyagban gazdag ételek

Persze ez bármely korosztályra igaz lehet: felejtsük el az üres kalóriákat, és koncentráljunk a lényegre: a tápanyagban, vitaminokban gazdag élelmiszerekre, amelyekkel nemcsak immunrendszerünket tarthatjuk a topon, de bőrünk, szellemünk fiatalságát is megőrizhetjük még jó sokáig.

A kalcium az egyik legfontosabb ásványi anyag egy negyvenes nő számára. Az idő előrehaladtával ugyanis a csontok egyre inkább veszítenek erejükből, rugalmasságukból, ráadásul a változókor közeledtével még inkább csökken csontjaink kalciumtartalma, ami elég gyakran csontritkuláshoz vezet. Fogyasszunk kalciumban gazdag ételeket (tej, tejtermékek, olajos magvak, tofu, petrezselyem, mák), illetve a kalcium beépüléséhez szükséges D-vitaminról se feledkezzünk meg!

A probiotikum a 40-es nők legfőbb szövetségese: rendszeresen alkalmazva az emésztésünk és a bélflóra állapota is rendbe jön, erősödik az immunrendszer, sokkal könnyedebbnek érezhetjük magunkat, segít megszabadulni a súlyfeleslegtől is. Kapszulás vagy folyadék formájú étrendkiegészítő mellett léteznek élelmiszer formájában is elérhető természetes probiotikum-források: savanyú káposzta, joghurt, író, kefir, miso leves.

A magnézium szintén a mindennapi élet része kell, hogy legyen 40 év felett. Szabályozza a vérnyomást, csökkenti a gyulladásos megbetegedések és a szív- és érrendszeri panaszok gyakoriságát, és egyik legfontosabb támogatója csontjaink egészségének. A mandula, dió, spenót, száraz bab, csokoládé és búzakorpa tartalmaz kiemelkedően magas magnéziumot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top