Életmód
Szponzorált tartalom

Szemüveges a gyereked? Ezek a legfontosabb tudnivalók

Azért, hogy a szemüveg ne macera legyen a gyereked számára, hanem örömmel viselje, fontos, hogy komfortos és a lehetőségekhez mérten neki tetsző szemüveget válassz. Így dönthetsz okosan.

A gyerekszemüveg kiválasztásánál kiemelt jelentősége van a praktikumnak és annak, hogy mind a keret, mind a lencse strapabíró legyen. De hiába tűnik tökéletesnek a szemüveg, ha a gyereked nem hajlandó viselni. Így tedd a szemüvegvásárlást közös élménnyé!

Időben derítsd ki, ha nem lát jól!

Tény, hogy a koordinációs képességek gyerekkorban, de még kamaszkorban is fejlődésben vannak, azonban ha a gyereked gyakran nekimegy bútoroknak, tárgyaknak, nem tud fókuszálni, nem tartja a szemkontaktust, vidd el egy kivizsgálásra. Már egészen kis korban, a babáknál is kideríthető a látásprobléma, ezért a rendszeres látásvizsgálat rendkívül fontos. Ideális esetben születésétől számítva évente egyszer érdemes optikushoz mennetek, de legkésőbb 3 éves korában akkor is vidd el szemészeti vizsgálatra, ha nem vettél észre semmi szokatlant.

Válassz minőségi lencsét!

A keret mellett a legjobb, ha olyan lencsét választasz, amely télen és nyáron is óvja az érzékeny gyerekszemet az UV-sugárzástól. Fontos, hogy a lencse karcálló legyen, növelheted a komfortérzetét, ha a lencsét tükröződéscsökkentő bevonattal is ellátják, és könnyű speciális műanyagból készül. Sőt, a gyerekeknek már attól sem kell tartaniuk, hogy szódásüveg vastagságú lencsét viselnek majd, hiszen a gyerekszemüvegek lencséje is készülhet vékonyított változatban.

Együtt válasszátok ki a keretet!

Ne gondold, hogy a gyerekeknek mindegy, hogy mit viselnek. Akár fiad, akár lányod van, nekik is lényeges, hogy a tükörbe nézve tetszenek maguknak, hiszen ezáltal is nőhet az önbizalmuk, és erősödhet az önértékelésük. A gyerekedet is vond be a szemüvegkeret kiválasztásába, és a praktikum mellett azt is vedd figyelembe, hogy melyik keretet szeretné viselni. Fontos, hogy dicsérd meg, és biztasd, hogy jól áll neki! Az igényeket természetesen az optikussal egyeztesd, hiszen nem minden keretbe passzol a gyereked számára megfelelő lencse.

Ügyelj a komfortra!

A szemüvegkeret stílusa mellett lényeges, hogy kényelmes is legyen. A keret ne lötyögjön, de ne is legyen szoros, ne hagyjon nyomot az orrnyergen, és a lehető legkönnyebb anyagból készüljön, aminek a viselését szinte észre sem veszi a kicsi. Választhattok könnyen formára igazítható fém- és pillekönnyű műanyag keretek közül is. Ha sportol, fejpántot is válasszatok a szemüveghez, amely nemcsak a szemüveg élettartamát, hanem a komfortfokozatot is növeli.

 Legyen strapabíró a szemüveg!

Ha már megvan a szín és a forma, továbbá kényelmes is a szemüveg, a funkcionalitásról se feledkezz meg! Az óvodai, iskolai játékok során vagy sportolás közben könnyen eltörhet, megrepedhet a szemüveg, ezért válassz törésálló, rugalmas szemüvegkeretet és karcálló lencsét.

Kíváncsi vagy a Te szemed milyen kihívásokkal találkozik nap mint nap? Határozd meg saját vizuális profilodat ezen a linken, és tudd meg, milyen megoldásokkal óvhatod meg leghatékonyabban a látásodat!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top