Életmód

Apai öleléseket osztogattak a Pride-on olyanoknak, akik nem kapják meg a szülőktől

Nem, mi nem sírunk, ti sírtok!

Megható jelenetek tucatjainak lehettek szemtanúi a pittsburgh-i Pride felvonulás résztvevői. Néhány férfi ugyanis elment az eseményre, hogy ingyen öleléseket osztogasson olyan fiataloknak (vagy időseknek) akiket szexuális orientációja miatt nem fogad el a családja.

Howie Dittman, az apaölelés szervezője elmondta, hogy két eset különösen meghatotta. Az egyik, egy meleg fiúé, akit 19 éves korában tagadtak ki a szülei. Annyira sírt és ölelte Dittmant, hogy alig kapott levegőt. Egy másik lány messziről meglátta Dittmant, és mire odaért hozzá, már könnyes volt a szeme, és hosszasan ölelte. „Gondolj bele abba, hogy a gyereked annyira ki van éhezve a szeretetre és megértésre, hogy egy vadidegen karjaiba omlik. Gondolj bele abba a fájdalomba, amit érez. Nagy baj, nagy hiba ez – mondta Dittman. – Kérlek, ne legyél ilyen szülő, ne rakj ekkora terhet a vállára. Túl sokat láttam ma itt közülük, minden korosztályból.”

(via)

(Kiemelt kép: Howie Dittman)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top