Életmód

Amputációért könyörög a gyökérkezű férfi

Nem tudja már elviselni a fájdalmat...

Amputáltatni akarja karjait, hogy megszabaduljon állandó fájdalmaitól az a 29 éves bangladesi férfi, aki évek óta fakéregszerű daganattól szenved végtagjain.

Abdul Badzsandarnak 25 műtétje volt már 2016 óta, hogy eltávolítsák a szemölcsszerű kinövéseket, amelyeket egy ritka genetikai eredetű bőrbetegség, az epidermodysplasia verruciformis okoz: végtagjai olyanok, mint egy fa gyökerei. Az első szemölcsök 13 éve jelentek meg a bőrén, majd hat évvel később állapota drámaian romlott. A műtétekkel eltávolítottak több kilogrammnyi szemölcsöt, de azok újra kinőttek, és egyre nagyobbak lettek.

Abdul Badzsandar

Abdul Badzsandar (Profimedia)

„Képtelen vagyok elviselni a fájdalmat, éjszakánként nem alszom. Azt kértem az orvosoktól, vágják le a kezeimet, hogy csillapodjon a fájdalom” – tette hozzá.

Ugyanez a kórház kezelte azt a 10 éves bangladesi kislányt is aki 2017 óta szenvedett ebben a betegségben. Az orvosok ugyan sikeresnek ítélték Szahan Katun műtétjét, de apja később közölte, hogy a kinövések újra nagy számban jelentkeztek lányán. A család leállította a kezelést, és visszatért falujába.

A betegség leghíresebb esete az indonéz Dede Koszvara, akiről 61 kilogramm szemölcsöt távolítottak el amerikai orvosok az előtt, hogy belehalt a betegsége miatti komplikációkba 42 éves korában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top