Életmód

Ahelyett, hogy a július 4-i tűzijátékot nézték volna, inkább a rémült kutyákon segítettek

Több száz amerikai vállalta, hogy a menhelyen tölti az ünnepet, és segít megnyugtatni a tűzijáték miatt rettegő, gazdátlan ebeket.

Remek ötlettel állt elő egy phoenixi állatmenhely: arra kérték a helyieket, hogy ahelyett, hogy megnéznék a július 4-i tűzijátékot, inkább látogassanak el hozzájuk, és segítsenek megnyugtatni a petárdadurrogástól megrémült kutyákat – írja a Bored Panda.

kutya, bulldog, szomorú

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

„A kutyák sokszor annyira megijednek a hangos durrogástól, hogy kárt tesznek magukban. Láttam olyan kutyát, aki ijedtében áttört egy üvegajtón” – mondta a lapnak Marty Becker állatorvos.

A Maricopa Megyei Állatmenhely (MCAAC) kezdeményezésével új függetlenségnapi hagyományt teremtett: ahogy tavaly, úgy idén is több száz lelkes önkéntes kereste fel őket, hogy segítsen megnyugtatni a gazdátlan állatokat. „Fantasztikus volt látni az önzetlenségüket és a segítőkészségüket” – mondta Ben Swan, a menhely egyik vezetője.

„Volt, aki énekelt, volt, aki felolvasott, volt, aki jutalomfalatokkal nyugtatta őket. Hihetetlen volt; a kutyák nagyon szeretik, ha foglalkoznak velük, ezért a tűzijáték helyett az emberekre figyeltek” – jelentette ki Amy Engel, az egyik résztvevő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top