Életmód

5 különleges képesség, amivel csak néhány ember rendelkezik

A most következő "trükkökre" csak nagyon kevés ember képes – vajon neked is van valamilyen szuper képességed?

1. Hajlékony nyelv

Tudsz kosárkát, palacsintát meg harmonikát csinálni a nyelvedből? Egy tanulmányban egyszer azt is megállapították, hogy melyik a legnehezebb figura: míg a résztvevők 63 százaléka volt képes a palacsintára, mindössze 1 százalék tudott hármas hullámot hajtogatni.

5 különleges képesség, amire csak néhány ember képes 

2. Mozgó fülek

Körülbelül az emberiség 22 százaléka tudja mozgatni a fülét, de közülük is csak 18 százalék képes mindkét fül mozgatására. Állítólag őseink még simán végeztek akaratlagos mozgást a fülekkel, de az evolúció során kikopott ez a jópofa, de felesleges képesség.

3. Hullámzó lábujjak

A lábujjak mozgatása nem nagy kunszt, de külön-külön mozgatni őket már igenis nagy kihívás. Elvileg csak nagyon kevés ember képes a kis lábujj külön mozgatására, de egyes kutatások szerint az erre képes férfiakkal érdemes vigyázni, mert általában nagyobb szabadságra vágynak!

4. Szexi szemöldök

Megvan az a csábos nézés, amikor csak az egyik szemöldöködet húzod fel? Ha meg tudod csinálni, örülj neki – ezek szerint jól szabályozod az arcizmaidat, és egyébként azt is jelenti, hogy a fülmozgatáshoz is érzéked lehet.

5. Hátrahajló hüvelykujj

Kicsit ijesztően néz ki, de elég különleges képesség, a hátrahajló hüvelykujjért ugyanis külön gén felelős, ami az ember 25 százálénál fordul elő.

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top