Életmód

5 gyümölcs, amelyet bátran beiktathatsz a fogyókúrádba

Egy dolgot rögtön az elején leszögezhetünk: nem létezik tökéletes fogyókúra, amely minden fogyni vágyó számára elhozná a megváltást. Az hogy mitől és milyen mértékben fogyunk, függ a genetikától, aktuális egészségi állapotunktól, életmódunktól és még sok egyéb tényezőtől. A sok bizonytalanság közepette van azért 5 gyümölcs, amellyel nagyon nem lőhetünk mellé.

Gyümölcsfogyasztással persze jót teszünk egészségünknek, hiszen telis-tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Viszont ha fogyni szeretnénk, vagy cukormentes fogyókúrán vagyunk, nagyon nem mindegy, melyiket emeljük le a zöldség-gyümölcs részleg polcáról. Egyes gyümölcsök ugyanis kiemelten magas fruktóztartalmuk miatt hizlalnak. Szervezetünk a felesleges és azonnal el nem használt gyümölcscukrot pedig zsírrá alakítja át, amit elraktároz. Szerencsére azonban vannak gyümölcsök, melyekről nem kell lemondani egy komolyabb fogyás érdekében sem, ráadásul biztosítják a napi vitamin-, rost- és ásványianyag-szükségletet is.

Kajszibarack

A gyümölcsök koronázatlan nyári királynője: az egész család kedvence, mely amellett, hogy frissen isteni finom, sütemények, befőttek és lekvár formájában is elkísér bennünket a meleg évszak lezárulta után is. 100 g sárgabarack csupán 40 kalóriát tartalmaz. A-vitaminban és káliumban gazdag, ami segít megőrizni a bőr szépségét, és rendben tartja a vérnyomást.

Meggy

Azon túl, hogy 100 g meggy mindösszesen 50 kalóriát tartalmaz, serkenti a szervezet melatonintermelését, ami az álmatlanság legjobb belső ellenszere. Flavonoidjainak hála javítja  a kapilláris erek vérkeringését. Magas víztartalmának köszönhetően pedig kitűnő szomjoltó.

Ananász

A meggyhez hasonlóan 100 g ananászhús 50 kalóriát tartalmaz csak. Gyulladáscsökkentő hatású és a bromelin enzimnek hála kitűnő emésztés-elősegítő. A- és C-vitamin tartalma magas, kitűnő antioxidáns.

Milyen gyümölcsöt ehetünk a diétában

Gyümölcs és fogyókúra (profimedia)

Görögdinnye

A legfogyókúrásabb gyümölcs: 100 g dinnye 30 kalóriát tartalmaz, köszönhetően annak is, hogy 92%-a víz. Magas magnéziumtartalma révén energiával tölti fel sejtjeinket.

Málna

A legcukibb nyári gyümölcs, amelynek 100 grammja 30 kalóriát tartalmaz. Erőteljes antioxidáns hatásának köszönhetően támogatja immunrendszerünket. 

Fogyókúra segítséggel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top