Életmód

Zokniban nyerte meg a félmaratont

Felpróbált egy futócipőt, de túl nehéznek érezte, ezért inkább zokniban futott.

Cipőt nem viselt Margaret Kuras vanuatui futónő, csupán fehér zoknit, így futotta le és nyerte meg a félmaratont idén a csendes-óceáni játékokon. A sportoló 29 perc 55 másodperc alatt teljesítette a 21 kilométeres távot. Kuras hazájában több országos távfutó versenyt megnyert már, méghozzá mezítláb.

„Az, hogy csak zoknit viseltem, személyes döntés, amit azért hoztam meg, mert sosem futottam még cipőben, és nem éreztem volna kényelmesnek a játékokon lábbeliben versenyezni. Amikor felpróbáltam a cipőt, túl nehéznek éreztem, és ez nem tetszett” – nyilatkozta a bajnok. 

Margaret Kuras

Margaret Kuras (Team Vanuatu)

A futó elárulta azt is, hogy ideges volt, amikor látta, hogy a többi versenyző cipőben fut, számára azonban ez nem volt opció, tudta, hogy ha nyerni akar, cipő nélkül kell futnia. Hozzátette, hogy Vanuatun sok olyan futó van, aki hozzá hasonlóan cipő nélkül fut.

„Szeretném elmondani nekik, hogy a cipők és más felszerelések csak azért vannak, hogy kényelmesebb legyen a futás, de nem ezek miatt nyerünk. A tehetségünk, az elkötelezettségünk és kemény munkánk vezet a győzelemhez” – fogalmazott.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top