Életmód

Megrúgták a meccsen, le kellett vágni a 21 éves focista lábát

Csak úgy maradhatott életben, hogy beleegyezett a drasztikus műtétbe.

Egy átlagosnak látszó sportsérülés után amputálni kellett a Békés megyei Lőkösháza focistájának a lábát. A 21 éves Orsós Krisztián egy tavaly őszi megye II-es bajnokin kapott rúgást a sípcsontjára. Sebe azonban nem gyógyult, tavasszal pedig rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála az orvosok – írja a Blikk.

Múlt héten feküdt be egy budapesti klinikára azzal a tudattal, hogy minden rendben lesz. Ám kiderült, hogy a daganat a három-négyszeresére nőtt.

„Döntenem kellett, ugyanis világossá vált számomra, hogy csak akkor maradhatok életben, és láthatom felnőni a gyermekem, ha beleegyezem a drasztikus műtétbe. Úgy is fogalmazhatok, a kislányomért vágattam le a lábam…”

– mondta a lapnak a fiatal sportoló.

Krisztiánt nem törte meg az eset, erősebbnek érzi magát, mint korábban. Térd alatt amputálták a bal lábát, de azt mondja, már kezdi megszokni, hogy amikor lenéz csak egy csonkot lát.

A teljes gyógyulásig azonban még sok van hátra. Kemoterápiás kezelés vár rá, nehogy áttétek alakuljanak ki, és egyelőre nem tudja, kaphat-e műlábat. Pénteken mehet vissza a családjához, és otthon elkezdheti a gyógytornát is.

Három hónapja született meg a kislánya, a család nehéz anyagi körülmények között él. Klubja augusztus 25-én játssza az első bajnoki meccsét a szezonban, a mérkőzés teljes bevételét Krisztián gyógykezelésére ajánlják fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top