Életmód

Ágyi poloskák lepték el a Honvédkórházat

Csak akkor vette komolyan a főorvos a helyzetet, amikor többen jelentkeztek nála csípésekkel.

A Honvédkórház több osztályát, köztük a válságos állapotú betegeket ellátó intenzív orvosi szobáit egy hónapja ágyipoloska-hadak lepték el – értesült a Hvg.hu.

A 24 órás ügyeletet ellátó, sürgős és intenzív ellátásra szakosodott orvosok egy része kényszerből az intenzív osztály egy nem használt négyágyas kórtermébe, betegágyakra szorult átmenetileg, mivel azoknak a matraca műanyagból van. A dolgozók a lapnak képeket is eljuttattak a csípésekről és állapotokról.

A panaszokat elmondták a a főorvosnak, aki csak azután kezdte komolyan venni, hogy több orvos is ágyipoloska-csípésekről számolt be. Ezután kör-e-mailben tájékoztatták a dolgozókat, hogy a szobát lezárják, az ágyat pedig kidobják.

Az orvosokon kívül műtőssegédek és asszisztensek is jelentkeztek poloskacsípéssel a kórház bőrgyógyászatán. Sokan a műtők érintett szobákhoz való közelsége miatt különösen aggályosnak tartják a helyzetet.

Az intézmény hosszú ideje az ország egyik legeladósodottabb kórháza.

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top