Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Életmód

Virtuális valósággal segítenének a depressziós betegeken

A módszer valóban működőképes lehet.

A Barcelonai Egyetem kutatói virtuális valósággal kísérleteznek a mentális problémák kezelésére – írja a 24.hu.

A kutatásban egyelőre 29 ember vett részt, akik VR-szemüveget kaptak, és olyan programot töltöttek rá, amiben Sigmund Freuddal beszélgethettek a problémáikról.

A beszélgetés során a program egy ponton áthelyezte őket a másik székbe, Freud helyére, és saját magukat látták a szemközti oldalon, tanácsot is adhattak maguknak.

A beszélgetés végén a résztvevők 80 százaléka jelentette azt, hogy egyedi élmény volt, más perspektívából látta a csere után a saját problémáját. Egy ugyanekkora számú kontrollcsoportnál az arány csak 40 százalék volt, de ők csak Freuddal beszélgethettek, a csere nem történt meg.

A Scientific Reports tudományos folyóiratban megjelent tanulmány Gestalt üres szék technikáján alapszik, ebben a páciensnek egy üres székkel szemben kell leülnie és elmondania, milyen konfliktusa van valakivel, majd átülni az üres székbe, és elmondani a konfliktust a másik oldalról is.

A következő lépés az lesz, hogy olyan alanyokat keressenek, akiknek mentális problémáik is vannak.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top