Életmód

Nem állt meg a megállóban a sofőr, kirúgták

Szolnokon történt az eset.
buszsáv

Panasszal fordult a Szoljon.hu-hoz egy olvasó, akit még júliusban a szolnoki Jubileum téren hagyott ott a Zagyvarékasra tartó autóbusz, amelyik 15:35-kor indult a szolnoki autóbusz-állomásról.

„Négyen vártunk a megállóban. A busz jött, de el is ment. A sofőr, aki épp a mobilján telefonált, nem vette észre, hogy meg kell állnia” – idézte fel az esetet az olvasó, aki elmondta, igaz, hogy a Tószegre tartó autóbusz épp bent állt a megállóban, de ők hátra is mentek, hogy ha a sofőr beáll a másik jármű mögé, fel tudjanak szállni.

Majdnem háromnegyed órát kellett várniuk a következő járatra.

A portál megkereste a Közép­kelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-t a problémával, és azt a választ kapták, hogy alapvető elvárás minden munkatársukkal szemben a pontos, szabályok szerinti munkavégzés, valamint az utas­orientált magatartás. Autóbusz-vezetőiknek kötelességük az adott járat kijelölt útvonalán, a menetrendnek megfelelően, előírás szerint közlekedni, és utascserére megállni a megállóhelyeken.

Mint kiderült, a panaszos is kapott levelet a KMKK Zrt.-től, melyben megírták, hogy az említett autóbusz-vezetőt azóta már el is bocsátották a cégtől.

(Kiemelt kép: illusztráció, MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top