Életmód

Kínos pillanatokat okozott a szervezőknek, hogy nő nyerte az ultramaratont

Nem készültek külön trófeával a legjobb férfi versenyzőnek.

A verseny történetében először egy nő nyerte a Green Lakes Endurance Run 50K ultramaratont a New York állambeli Fayetteville-ben. Az amerikai Ellie Pell 3 óra 58 perc alatt teljesítette az 50 kilométeres távot.

A 27 éves sportoló teljesítménye önmagában is elképesztő. A teljes távon átlagosan 7 perc 40 másodperces mérföldeket futott, ami nagyjából 4:45-ös kilométereket jelent a dimbes-dombos terepen. Ráadásul Pell még hajrázni is tudott, az utolsó mérföldeket 7 perc alatti tempóval teljesítette.

A bámulatos győzelemnek van egy kínos következménye is. Mivel a szervezők egyáltalán nem számítottak ilyen eredményre, csak az összetett győztesnek és a legjobb női futónak készítettek külön trófeát. A másodikként beérkező férfi, aki 8 perccel Pell után ért célba, így díj nélkül maradt.

Pell felajánlotta ugyan, hogy a női díjon ragasszák le a female szó elejéről a „fe”-t, és adják oda a legjobb férfi versenyzőnek. Ám a szervezők ragaszkodtak hozzá, hogy mind a két díjat ő vigye haza, a férfi győztes majd utólag kap egy trófeát.

(Runner’s World)

(Kiemelt kép: Twitter/Ellie Pell)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top