Életmód

11 év után került elő az elkóborolt cicus

A csipjének köszönhetően találták meg a tulajdonosát.

A New York állambeli Dutchess megye állatvédő egyesületének munkatársa, Carol O’Connell már három éve figyelt egy kóbor macskát, mely rendszeresen felbukkant az otthona környékén, ám sosem tudott olyan közel menni hozzá, hogy megsimogathassa. Egészen a közelmúltig.

A nő kölcsönkért egy csipolvasót a menhelyről, és amikor megvizsgálta vele a cicát, kiderült, hogy van benne csip. Így derült ki, hogy a bársonytalpút Tigernek hívják, a gazdáját pedig Maggie Welznek. 

A tulajdonost sikerült is elérniük, és bizony igencsak meglepődött, mikor közölték vele, hogy megvan a macskája, a négylábú ugyanis 11 évvel ezelőtt tűnt el.

kóbor macska előkerült

Maggie Welz és Tiger (Fotó: Duchess Country SPCA / Facebook)

Miután egy állatorvos megvizsgálta a cicust, és megállapította, hogy a körülményekhez képest egész jó állapotban van, visszaadták a gazdájának.

A megható pillanatokról készült képeket a Facebookon is közzétették az állatvédők.

„Fogalmam sincs, hol lehetett az elmúlt években, de biztos vagyok benne, hogy sokat tudna mesélni. Most viszont már itthon van, és az élete hátralévő részében velünk lesz” – nyilatkozta utóbb Welz.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top