Életmód

Körmével karcolta nevét az állatkerti orrszarvú hátába

Úgy tűnik, az emberi butaságnak még az állatkert rácsai sem szabnak határt.

A franciaországi La Palmyre Állatkert úgy alakította ki a kifutókat, hogy az állatokat meg lehessen érinteni, simogatni. Ezzel szerették volna közelebb hozni az élővilágot az emberekhez, illetve megismertetni a látogatókat a természet szépségével és sokszínűségével. Egyesek számára azonban ez egyszerűen egy lehetőség a tudatlanság és kegyetlenség bemutatására.

Remek példa erre, hogy az emberek – megdöbbentő módon – körmükkel karcolták nevüket egy az egyik orrszarvú oldalára. A „aláírt” állatok fotói pillanatok alatt bejárták a világot, nagy felháborodást kiváltva.

Míg a sokkoló fényképeket kommentáló emberek szerint ez kegyetlen állatkínzás, az állatkert igazgatója tisztázta, hogy az orrszarvú bőre roppant vastag, és az állat talán észre sem vette, hogy a háta megkarcolódott.

A La Palmyre Állatkert kijelentette, hogy nem szándékozik feljelentést tenni az elkövetőkkel szemben, igazgatója ugyanakkor kifejezte felháborodását az „ostobaság és tiszteletlenség” miatt. Hozzátette, hogy a sajnálatos eseményt követően valószínűleg megfigyelő kamerákat telepítenek majd az állatkert több pontjára.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Balázs Attila

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top