Életmód

Nem kell gyászolni a nyarat, az év legjobb hónapja következik!

Bebizonyosodott, kétféle ember létezik. Az egyik gyászolja a nyarat, a másik alig várja, hogy végre szeptember legyen. Kinek van igaza?

Összeszedtünk pár érvet amellett, hogy a szeptember igenis a legjobb hónapja az évnek, és ha valamilyen életmódbeli fogadalmat szeretnénk tenni, szeptembernél nincs is erre alkalmasabb időpont. Ugyanis nem a január, hanem az ősz, a szeptember a legjobb hónap a fogadalmakra!

Ha divatosan szeretnénk fogalmazni, azt mondanánk, a szeptember az új január.

Felöltözünk

Harminchét fokban mindegy volt, hogy mi van rajtunk, csak kibírjuk valahogy a hőséget. Akkor is soknak éreztük a ruhákat, ha kevesebbet takart el belőlünk, mint amit normális hőmérsékletben szerettünk volna megmutatni. De nem volt ám mindenki ilyen szégyenlős! Hordóhasú férfiak félmeztelen, esetleg szerintük diszkréten, a hasukon felhúzott pólóval? Senki nem fog panaszkodni, ha a pocakok kilenc hónapra visszakerülnek a ruhák alá!

ősz, pulóver, lány

Felöltözhetünk (Fotó: Pexels.com)

Ugyanez igaz a tetoválásokra. Léteznek szép, művészi munkák, és hát ott a többi. Pénztár előtt sorban állni, közben a másokra tetovált valaha westie kiskutyának készülő, mára örvös medvévé torzuló tetoválását bámulni se fog hiányozni.

Sütünk

Jó volt a jéghideg kovászosuborka-leves, de végre jó szívvel kapcsoljuk majd be a sütőt. Lehet, hogy augusztusban nem tűnik a legjobb ötletnek a kacsacomb mellette sült édesburgonyával, de két hét múlva egészen máshogy vélekedünk majd erről.

Érik a szilva, jöhet a szilvás gombóc és a szilvás pite is sok fahéjjal!

Társaséletet élünk

Nyáron nehéz összehozni a társaságot, valaki mindig éppen nyaral, vagy kizárt dolognak tartja, hogy elhagyja a hűvös, elsötétített lakást. Nyár végén már a kerti partik se annyira vonzóak, mint júliusban voltak. Még a szúnyogok is zavaróbbak lettek.

Szeptemberben viszont mindenki ráér, újra elő lehet venni a grillsütőt.

Szüretelünk, borozunk

A szüret egy olyan munka, amit mindenki szeret. Jó érzés segíteni betakarítani a termést, inni a mustból. És végre jólesik a vörösbor is!

szőlő, kosár, szüret, alma

Elkezdődik a szüret, érnek az őszi gyümölcsök (Fotó: Pexels.com)

Hull a gesztenye

Nem kell gyereknek lenni ahhoz, hogy örüljünk a vadgesztenyének! Van valami vonzó a gyönyörű fényes, frissen lehullott, még egy picit nedves gesztenyékben. Ha sikerül hamarabb felkapni őket, minthogy egy óvodás kis vödrében landolnának, akkor muszáj zsebre tenni belőlük pár darabot, és otthon kirakni az asztalra, hogy a család többi tagja is megfogdoshassa.

Túrázunk

Vannak, akik nyáron is képesek több tucat kilométert gyalogolni hegynek fel, majd le, de legtöbben nem tartozunk közéjük még akkor sem, ha az erdőkben több fokkal hűvösebb van, mint a városban. Szeptemberben viszont már nagyon jólesik hajnalban kelni, felkapni az uzsonnával tömött hátizsákot, és nekiindulni.

ősz, színek, túra, erdő, kirándulás

Jól esik majd hosszú túrákra menni az erdőbe (Fotó: Pexels.com)

Ilyenkor nemhogy menekülni kell a nap elől, de pont, hogy jó a napon elfogyasztani az uzsonnát, majd indulni tovább. A városnézéshez is nagyobb kedvvel fogunk hozzá, sőt, a tornyokba felmászni se eredményez hőgutát.

Tömegközlekedünk

Végre újra gyakrabban járnak a villamosok. Nyilván a tömeg is nagyobb lesz, különösen a reggeli órákban, amikor az összes gyerek egyszerre igyekszik iskolába, de végre vége a nagy felújításoknak, és ha sikerül felpréselnünk magunkat a buszra, időben odaérhetünk a célunkhoz.

Újra teázhatunk

Végre megint lehet a legjobb teák között válogatni, hangulatunkhoz párosítani az illatokat és ízeket. Reggel fekete teát inni, este gyümölcsteát főzni, és örülni annak, ahogy az illata betölti a lakást.

tea, ősz

Jól fognak esni a forró italok (Fotó: Pexels.com)

Elkezdődnek a tanfolyamok

Ha az olaszországi nyaralás alkalmával idén is megfogadtuk, hogy most már aztán tényleg megtanulunk olaszul, akkor itt a lehetőség, szeptemberben beindulnak a nyelviskolák szerte az országban, és szerencsére nem csak a legnépszerűbb nyelveket oktatják, ki lehet fogni egy lelkes, összetartó csapatatot akár dán nyelv tanulására is.

De nem csak nyelvet tanulhatunk, főzőkurzusok, varró-, és barkácstanfolyamok is akadnak szép számmal, illetve aki komolyabban gondolja, azoknak szakmát elsajátítani is van lehetősége szeptemberben.

Végre sportolhatunk

Januárban a karácsonyi nagy evészetek után a lelkiismeretfurdalás hajt le sokakat az edzőterembe, de kevesen tartanak ki a hőn áhított beachbodyig. Személyi edzők szerint viszont szeptemberben azért még él bennünk az a kis kellemetlen érzés, amit a strandon tapasztaltunk, amikor muszáj volt felállni a pokrócról, és bemutatni a nagyközönségnek a testünket. Kilenc hónap van a következő strandszezonig, ennyi idő alatt tényleg hatalmas eredményeket lehet elérni, ha komolyan vesszük magunkat.

ősz, szeptember, lányok, autó

A szeptember a legideálisabb az életmódváltás elkezdésére (Fotó: Pexels.com)

Végre lefogyhatunk

Ősszel még sokféle zöldség kapható, olcsóbb is mint télen, érdemesebb egy fogyókúrának, vagy életmódváltásnak ilyenkor nekiugrani. Őrült diétákba se fogjuk belehajszolni magunkat, hiszen nem rettegünk még a következő nyártól.

A dohányzásról is most fogunk leszokni

Nem reprezentatív kutatás eredménye, de többen állítják, hogy nyaralás után sokkal könnyebb letenni a cigit, mint máskor. A nyaralás alatt miért kínoznánk magunkat, utána viszont a cigi elhagyásával fel lehet venni pár jó szokást, ami egy kicsit eltereli a figyelmünket a nikotinhiányról. A decemberi évzáró bulik is messze vannak még, és három hónap füstmentesség után sokkal könnyebben tartunk ki az addig elért eredmény mellett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top