Életmód

Boris Johnson komoly cicaharcra számíthat új otthonában

A brit kormányfő amúgy sem túl nyugalmas politikai környezetbe csöppent, most azonban tovább fokozódhat a feszültség, ezúttal a miniszterelnöki rezidencián.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy veszélybe került a hivatalos miniszterelnöki macska, a Downing Street főegerészi címét viselő Larry sorsa, miután kiderült, hogy Boris Johnson brit kormányfő inkább a kutyákat részesíti előnyben. 

A Mirror brit bulvárlap számolt be róla, hogy az új négylábú, egy Jack Russel-ősökkel is rendelkező keverék kiskutya, már meg is érkezett a miniszterelnöki rezidenciára. A kiskutya 15 hetes, egyelőre még neve sincs. Jelenleg valószínűleg ez a kis jószág a legszerencsésebb kutyus Nagy-Britanniában, ugyanis egy menhelyről került Boris Johnson tulajdonába.

boris johnson brit miniszterelnök kutyája megérkezik a downing street 10-be

Az egyelőre névtelen miniszterelnöki kutyus megérkezik a Downing Street 10.-be (Fotó: AFP)

Az újság úgy tudja, a kutyát heteken keresztül tréningezték, hogy békében megférjen a macskákkal, így arra lehet következtetni, hogy Johnson nem fogja kiadni Larry főegerész útját. Ez valószínűleg ártana a jelenleg meglepően magas népszerűségének.

Larry, a brit miniszterelnöki rezidencia hivatalos főegerésze (Fotó: AFP)

A kutya nem lesz a Downing Street 10. „hivatalos” stábjának a tagja, szemben a 12 éves Larryvel, amely már három miniszterelnököt is kiszolgált. Ez egyébként az esetleges konfliktusok esélyét is csökkenti, míg ugyanis a kormányfői rezidencia a 10-es szám alatt található, Boris Johnson egy ajtóval arrébb, a 11-es szám alatt lakik valójában. Ettől függetlenül nem elképzelhetetlen, hogy az egyelőre névtelen kutyus és Larry összefussanak, de remélhetőleg inkább játszani és nem balhézni fognak egymással. 

A Mirror értesülései szerint egyébként az első találkozásra már sor is került, és mivel még nem szállt ki a helyszínre a brit hadsereg, feltehetően jól sikerült a bemutatkozás. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top