Életmód

4 kiló szőrtől szabadították meg az 5 kilós mentett kutyát

Hihetetlen állapotban találták a 11 éves kutyát az állatvédők.
kutya, nyakörv, póráz

Az elhanyagolt, 11 éves Ellie Mae-re akkor találtak rá, amikor elhunyt tulajdonos házába takarító érkezett, aki nagyon meglepődött, senki nem tudta ugyanis, hogy kutya is él az ingatlanban.

Az öreg shih-tzu járni sem tudott loncsos, összetapadt és büdös szőrétől, körmei is hatalmasra nőttek. Nebraska Humane Society (NHS) nevű menhely munkatársai még soha nem találkoztak olyan szőrzetű ebbel, akire ennyire ráfért volna a kutyakozmetika.

A szakemberek szerint sokat szenvedhetett a kiskutya, ápolatlan szőre olyan volt, mint egy vérnyomásmérő, ami mindig fel lenne fújva. Annyira komoly gondot jelentett a hihetetlen mennyiségű és állapotú szőr, hogy Ellie Mae először érzéstelenítést kapott, és lélegeztetőgépre tették, és ezt követően kezdték el a kezelését.

Egy órába telt a beavatkozás, és majdnem olyan súlyú szőrt távolítottak el a kutyáról, mint amekkora maga az állat: az 5 kilogrammot nyomó shih-tzuról 4 kilogramm gyapjas szőrt vágtak le, és ezzel egy teljesen új kutya lett belőle.

Öt órával az eljárás után a bátor kutya örömmel tette meg az első lépéseket a szabadban, bár kicsit botorkált, mert egy ideje már nem tudott sétálni.

Ellie Mae még gyógyulgat, gyógyszeres kezelést is kap, de utána várja új gazdáját.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top