Életmód

Félmeztelenül is sétálhatnak a nők több amerikai államban

Erről döntött az egyik bíróság. Hat államban póló és melltartó nélkül mehetnek utcára a nők.

Két nő pereskedésének köszönhetően az Amerikai Egyesült Államok hat államában félmeztelenül sétálgathatnak a nők a közterületeken.

A két nő beperelte Fort Collins városát, mert szerintük a nőknek is joguk van ahhoz, hogy póló és melltartó nélkül menjenek az utcára. A jelenlegi tiltás pedig az egyenlő jogok elleni támadásnak minősül.

A kerületi bíróság végül a nők javára döntött, a város pedig nem fellebbezett az ügyben. Ez azt jelenti, hogy a bíróság alá tartozó államokban – Utah, Colorado, Új-Mexikó, Kansas, Wyoming és Oklahoma – már nem alkalmazhatják törvényesen a félmeztelenkedést tiltó határozatot.

A pereskedő nők a #FreeTheNipple mozgalom tagjai, amely azért indult el a közösségi oldalakon, mert a Facebook és az Instagram letiltotta azokat a képeket, amelyeken a nők kitették a mellüket. Akkor azonban egy másik bíróság a tilalom mellett állt ki. Vagyis az Egyesült Államokban sem egységes az álláspont az ügyben.

(Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top