Életmód

Hogyan lehet eljutni a parafától a kényelmes papucsig? (x)

Az utóbbi idők egyik legnagyobb, klímaváltozással kapcsolatos kihívása, hogy miként teremtsük meg a fenntartható fejlődést és ezáltal miként óvjuk meg például az esőerdőket. Feltehetjük a kérdést, hogy mi köze egy kényelmes papucsnak akár az amazonasi esőerdőkhöz.


Nincs ember, aki ne ismerné a parafát; ha máshonnan nem, a borospalackok, orvosságos és egyéb, szűk nyakú üvegek dugóiból. A parafát a paratölgy kérgéből nyerik. Kézzel hántják le a törzsről, anélkül, hogy a fa sérülne. A parafa kérge 9 év alatt újra megvastagszik ezáltal a parafa egy megújuló, fenntartható természeti kincs marad. A paratölgyerdők jelentős szerepet játszanak a légkör egyensúlyának fenntartásában is, hiszen remekül kötik meg a szén-dioxidot.

A parafa kitűnő szigetelőanyag. Gondoljunk csak a parafadugóra! Egyaránt védi az üveg tartalmát nedvességtől, melegtől, a külső levegőtől.

A világ parafatermelésének 70%-a az ibériai félsziget két országából, Spanyolországból és Portugáliából kerül ki. A FUTTI lábbelik alapjait a nagy múltra visszatekintő spanyol parafaültetvények adják.

A PARAFA ÉS A FUTTI

A méhsejt struktúrával a parafa kérge 60%-ban tartalmaz kifejezetten alacsony sűrűségű gázt, ami magyarázatul szolgál a térfogata és a súlya közötti óriási különbségre és nem utolsósorban arra, hogy miért is kitűnő választás egyes papucsok alapjául.

A szakértők gondos odafigyelése és a minőségi parafadarabok kiválasztása jelenti az első lépést a FUTTI papucsok „életében”.  A parafaalapra épülnek az ergonomikus kialakítású lábbelik, szem előtt tartva a kényelmet, az egészséget, mindezt ötvözve az egyéniséggel és egyediséggel.

Be kell látnunk, hogy nem mindegy, mit hordunk lábunkon! Lehet egy lábbeli csinos, trendi, ha kényelmetlen, akkor számos kellemetlen panaszt okozhat.

De mi történik pontosan, ha nem megfelelően választunk magunknak papucsot vagy cipőt?

Ilyenkor a láb csontos váza, szalagrendszere és izomzata túlterhelt, a lábszár és lábizomzat fájdalma jelentkezhet, hosszú távon „lúdtalp” alakul ki. Ez komoly fájdalmat, akár járásképtelenséget is okozhat, mert a test súlya nagyrészt a lábfej csontjaira nehezedik. A láb statikai egyensúlyának felbomlása után az ujjak helyzete is megváltozhat, az öregujjnál bütyök, a második-harmadik ujjnál kalapácsujj, az ötödik ujjnál deformitás alakulhat ki.  A nyomása miatt állandó gyulladás, fájdalom jelentkezhet a talpon és az ujjak területén.


KÖRNYEZETBARÁT KÉNYEZTETÉS A LÁBNAK

A FUTTI papucsok és szandálok úgy kerülnek kialakításra, hogy tökéletesen illeszkednek a láb természetes formájához, és garantálják a kényelmes viseletet. Köszönhető mindez egy természet adta kincsnek, amely feldolgozása egyszerre környezetbarát és fenntartható. Ezen tudatos gondolkodásnak és tervezésnek hála az oxigént termelő erdőink, így az amazonasi esőerdők védelme összekapcsolódik a FUTTI-val.

A parafa sokoldalúságának hála, a FUTTI Papucsok egészséges tartást biztosítanak, mindezek mellett tartósságuknak hála, hosszú ideig követhetik életünk minden lépését.

Keresd a Futti papucsokat a Sipo Patikákban, vagy rendelj papucsot a webshopból az ország bármely pontjára.

Kincses Gábor – gyógyszertári szakasszisztens

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top